Translate

Translate

Translate

mandag 21. september 2015

Mat og spising på Loutro.


På Loutro kan man sitte i vannkanten å spise,
Valget er over, og stemmene talt opp. Siriza ( skrives Συριζα,uttales Siriza)vant med 145 plasser i Vouli ( parlamentet), Nea Dimokratia på annen plass med 75, og Hrisi Avgi på tredje med 18. Altså sosialister, konservative og ny nazister. Pasok har gjort et historisk dårlig valg, og med en sammenslåing med et utbryter parti kom de på fjerde plass med 17 plasser i det nye parlamentet. Videre nedover listen er kommunistene sterke som alltid i Hellas 15, det nye partiet Potami 11, et litt konservativt parti ANEL, 10 plasser og til sist Enosi Kendron (Senterparti) 9 plasser.
Utenfor Siriza i Hania,
Spiller det noe roller lenger hvem som vinner? Hvem som overtar? 45% av velgerne i Hellas tenkte at nei, det gjør det ikke så de stemte ikke. Stor andel til å være Hellas. Folk er dritlei og vet at det er EU som regjerer landet, ferdig med det. Befolkningen er helt nummen og interessen for hvem som "vant" var laber. Altfor mange valg på kort tid, altfor mye usikkerhet og EU styring.
Tsipras og Kammenos fra ANEL skal danne regjering.
Tsipras og Kammenos i går kveld,
Det øser ned, lyner og tordner og værmeldingen ser mørk ut hele uka. Verst er det for flyktningene som lever under elendige forhold, og drukner på havet.24 nye barn og unge denne helgen.
Jeg tenkte å la politikken være å skrive litt om mat på Loutro.
Jeg legger ved bilder fra The Blue House, Ilion, Sifis, Stratis osv.
fisk og grillmat,
Hvorfor det? Jo det å bestille og spise på Loutro er en fest, en egen opplevelse. På mange steder har de det gamle systemet med maten framme til utsyn og du bestiller fra det du ser, som byttes ut hver dag, slik som hjemme hos dem selv. Husk at her gjelder det samme som med mezeer, velg flere retter som alle smaker på, ikke en til hver. De supplementer hverandre her.
en fest å velge seg et måltid,

maten på Blue House, mmmmm,
Nye retter etterhvert som de har råvarer og overskudd. Fantastisk mat, fersk fisk og hjemmelagde retter rett fra kjøkkenet,  lam, geit, kylling og kondosouvli grilles på de store grillene hele dagen, og hele stedet dufter mat.
grilles fra formiddagen,
hel geit, kyllinger og kondosouvli,

fisken ligger fremme,menyen er stor og fristende,
Hos Stratis som ligger som den eneste tavernaen opp fra sjøen, bak kirken, har de bare en meny og egne geiter og kylling.
det grilles hos Stratis,

menykartet,
Herlig grillet kjøtt og gode hjemmelagde retter.
på Loutro er det holdt i blått,

menyen på tavle,

bare å velge "dagens" på Ilion,

til å bli sulten av,

    På Notos bestiller du fra en blokk som deles ut med alle rettene, mest mezeer. Her fører du opp hvor mange du skal ha fra rettene. Tradisjonell måte å bestille på på sånne steder.
utsikten fra Notos som ligger ved stranda,

vi spiser spagetti,


Prøv deg fram og finn noe unikt her både i retter, smaker og måten å bestille på. Og masse gode kaker og desserter.
vi spiser kaker og nyter utsikten og roen,
kaker utstilt hos Sifis,

koselig kafe, eneste stedet som holder åpent sent,


flere kafeer,

og gode kaker,

frokostyoghurt,

Jeg tok bilder for deg og vær så god å nyte bildene så lenge, så kanskje du får prøvd en dag selv!!!
og tilslutt fiskesuppe på Delfini i Sfakia før bussen gikk!!!!