Translate

Translate

Translate

tirsdag 1. september 2015

Første september i nabolaget.

Høstens vinranke dekker ruiner,
Ja da er august over, og vi sier: Kalo mina ke kalo ftinoporo Καλό μήνα και καλό φθινόπωρο.
Hos oss er det helt utrolig stille i dag. Inne hos naboen Katina, har hele familien endelig reist og stillheten har senket seg. Jeg kom ut i gården min, og for første gang på 5 måneder, var det helt stille!! Svigerdatter og sønnen har vært her siden påske, mens dere sønn, datter og barnebarn kom i august. Det var ganske enkelt overfylt og alle kranglet nesten hele tiden, utenom Katina selv, som holdt seg ute i stuen, eller i gaten på fremsiden av huset, mens de andre regjerte ute i gården og på kjøkkenet. Hjelpe meg!! Irini og Antonis fløy hjem på torsdag og datteren med barna skulle hjem på fredag. De dro opp til flyplassen, men der oppdaget de at de ikke var med på flyet, og det var fullt!
Hun hadde kjøpt billettene gjennom et reisebyrå i Tyskland hvor de alle bor, og de hadde gjort feil!!
Her har hun så sittet og ropt inn i telefonen til mannen i Tyskland, til søstre, far og mor og nesten vært hysterisk. Mannen har prøvd å finne ny billett og hver dag sto de på venteliste, hver dag kom de ikke med, og hysteriet økte. Konstantina på 13 var helt rebelsk og VILLE HJEM NÅ!!!!! I går kveld kom de endelig med et fly, men fra Iraklio.
høststille i gatene våre,
Gud hjelpe meg!!! Vi trodde vi skulle bli sprø alle sammen. Katina er helt utkjørt og sier at hun er mest skuffet over at de ikke tok noe hensyn hverken til henne selv, eller resten av nabolaget.
Stillhet i gården, helt nydelig du!!!
Sabrina sover i gården,

kveldstemning i gården vår,

Vi sover fremdeles med åpen verdadør(ingen a/c hos oss), men i natt måtte ieg dekke meg til!! Behøgelig temperatur bøde om natten om kvelden nå.
Nede i badetrappen er det nesten tomt i dag. Alle de greske familiene som badet der i hele sommer har enten reist hjem, eller sluttet å bade siden det er september. Badevannet er helt fantastisk og jeg nyter hvert minutt etter at vinden har lagt seg, og det ikke er noen bølger.Herlig!!!
og nesten tomt i trappen,
ingen bølger i dag,
Ute på moloen er det folk enda , men ikke noen folkevandring som i hele sommer. Tina var med oss på morgenturen, så koselig.
Tina og Jack,

gutta boys,

vakker sensommer/høst,


ikke så mange her lenger.
Husk at det er byvandring i morgen klokken seks ved fontenen i havna. Si gjerne ifra til noen som er her på ferie, det er alltid plass.