Translate

Translate

Translate

tirsdag 15. september 2015

15.september, litt høst.


Høstdag ved moloen,
Hei, nå er vi offisielt midt i september du!! Det har vært fylkes, kommune og kirkevalg i Norge, og er valg her på søndag, men jeg velger å skrive om noe annet enn politikk. Det får komme i et annet innlegg det. Det har duskregnet i noen minutter her i byen i ett par dager, og har falt litt nedbør i andre deler av fylket i de siste dagene. Fjellene ligger hyllet inn i stålull,det er skyer i horisonten, men over byen skinner sola. Det frister ikke så mye å bade om dagen, litt mye bølger for min smak, men hva gjør vel det!! Endelig forsvant den klamme varmen vi hadde i en ukes tid. Vi nyter at tempen er under 30 grader. Etter en laaang og het sommer, gleder de fastboende seg over at det nærmer seg høst her også.
Dagens bilde fra Koum Kapi,
daddelpalmen ved kirken er full av dadler,
Jeg så en flokk med trekkfugler som fløy over Koum Kapi på lørdag mens jeg lå og svømte, de var på vei sørover. De kom flyende i flokk, i plogform , men tre av dem fløy rett fram, og de andre svingte inn mot byen. Oj, tenkte jeg,her mister de hverandre. Hvorfor følger de tre ikke de andre? Og den ene gled enda lenger fra de andre to. Huff tenkte mennesket Aud ( som ett menneske). De fløy veldig fort og jeg tipper at det tok fem minutter før de var over Hania og på vei mot Kastelli. Men var skjer? Jo, alle de andre flyr opp til den fuglen som hadde holdt rett linje!!!! De andre hadde sneiet en sving over sentrum for å sjekke forholdene, mens "reiselederen" holdt rett stø kurs!!! Der ser du, dyr følger sitt instinkt, mens mennesker tenker logikk og lønnsomhet. Fugler og andre dyr bare vet. Trekkfuglene kommer seg jo opp og ned fra nord til sør hvert år, uten GPS, kart eller Google maps. Ganske fascinerende å følge dem hvert år. Ett sikkert høsttegn, for oss her mellom Afrika og Europa.
Turistene trekker inn til byen når været er sånn ustabilt, og veien ut til fyret er som en highway. Vi går tidvis i kø. Det blir stille her ute når flyene slutter å gå ned hit.
vi går i kø.

det blåser friskt,

fin dag for en bytur,
Besøket er reist hjem, og Tonia reiste tilbake til Oslo og livet sitt der. Michelle forbereder seg til å reise oppover hun også, omvendte trekkfugler døtrene mine!! Vi leser norsk og tok et kafébesøk samtidig på søndag, koselig. Vi satte oss på en av byens mange små kafeer. Denne ligger i en av smugene ned fra Domkirken kjempefin kafe med gode kaker.
koselig smug rett ned fra Domkirken,
kafeen ligge til venstre i bildet,

deilige kaker,
pause i lesningen.
PS. Byvandring som vanlig i morgen onsdag klokka 18.00.Oppmøte ved fontenen i havna i Hania, alle er velkomne.