Translate

Translate

Translate

torsdag 13. august 2015

Augustbyvandring.

Ja, så er jeg kommet hjem etter nok en byvandring. Det var både svenske , danske og norske med i dag. Vi startet altså opp fra et annet sted, dvs ved fontenen i havna, og det var veldig greit. Alle vet hvor den ligger.
Vi møttes ved fontenen.Kristian, Ingvild, Barbro.Ole, Sonja, Karsten, Sanne, Ann- Lissette og Ola.
Dagen er jo også forandret, det er jeg glad for, så har jeg helgene fri heretter. Vi startet opp med en tur opp til Kastelli og den minoiske utgravningen der. I dag hadde vi med Sonja på krykker, og hun var tøff!! Etter en time tok hun en pause på kafe sammen med Gro, og så kom de på tavernaen etterpå. Sanne og mannen Karsten fulgte med på tur, men hadde andre planer etterpå. Sanne og datteren var med på en kald og vindfull dag i påskeferien med sin datter. Det er alltid så hyggelig når folk dukker opp igjen. Svenske Ann- Lissette er også en gjenganger med den svenske klubben. I dag tok hun mannen med, og de kom alene. Barbro har nettopp leid en leilighet i Nea Hora, og hadde ventet på første vandring etter min ferie.Vi tok turen ned til Koum Kapi, og kikket på Halepa og den østre vollgraven. Senere svingte vi opp Minoos gata, der gatemarkedet er , og bakgatene opp til vårt nabolag i Splantzia. Etter å ha snakket om kirken , lot vi Gro og Sonja vente på torget der.
i Splantzias bakgater,

vi ankommer torget og kirken,
Vi tuslet videre ned til knivgata  og bort til den jødiske bydelen, og Topanas.
Ole i farta,

knivgata,

Barbro skifter til joggesko,

i Topanas, minus Gro og Sonja,
Det går fint å gå etter 18.30, vi holder oss dessuten mest i skyggen. Jeg har forandret ruten og snudd litt rundt på ting, men historien er den samme!!
solnedgangen sett fra bastionen san Salvatore,

Kristian,Ingvild og Ole,

mye liv i Theotokopoulogata,

i det Jødiske kvarter,
Vi spiser alltid på The Well of The Turk, og det er alltid like bra. God mat og drikke, høy stemning og nye bekjentskaper. Ikke gå glipp av tavernaen hvis du planlegger å bli med en gang.
hyggelig med godt balndet selskap.
Takk til alle dere som kom, for første, andre, tredje eller femte gang!!! Ingvild og Kristian , gøy at dere fant oss. Kristian hadde aldri vært i Hania by før, han fikk litt av et førsteinntrykk kan du tro! Veldig bra med positive mennesker, uansett hvem de er , eller hvor de kommer fra!!
15.august og gresk feiring nærmer seg, les fjorårets innlegg om det, og vent på neste. Nyt livet hvor du enn måtte være, så snakkes vi snart igjen.