Translate

Translate

Translate

lørdag 9. mai 2015

Fredag i mai.

Moskeen i kveldslys,
Siste dagen med Stine og Daniel. Kost meg veldig med turer med hundene, til lekeplassen og turer til byparken og brannstasjonen med papous. Nå er denne dagen over, og det er trist synes jeg. Det er veldig koselig å våkne opp om morgenen med den lyse lille stemmen hans. Han prater i ett kjør og sier noen ord på gresk også. Ja, jeg er hasojaja som det heter på gresk. Hasobaba kaller man pappaer som er VELDIG opptatt av barna sine, og tilsvarende for besteforeldre.Jaja er bestemor, jeg innrømmer så gjerne at jeg elsker han og nyter all kos, prat og turer. Turer med og uten hundene, hvem skal jeg gå på tur med nå?
these shoes are made for walking, and that is what they do..
En fredag uten byvandring? Neida det ble en vandring i dag også. Tre personer kom, og vi tok en motsatt tur. Vi startet med turen gjennom skinngata hvor du kan se muren og så gikk vi til Agora og så på restene av muren der.
du skimter muren med trærne på langs skinngata,
gamle bilder inne på Agora,

restene av muren,


flott bygning,
Vi var inne og kikket på bildene fra rivingen av muren og byggingen av markedhallen som du finner midt i hallen. Denne flotte bygningen ble ferdig i 1913 og var byens stolthet, bygget etter modell fra markedshallen i Marseille. Vi fulgte muren langs den østre vollgrav gikk opp i Splantzia og tok en kikk på kirken, torget og smugene der, før vi kom fram til den indre bymuren i knivgata. hvis du ikke har vært med, eller sett den selv, så ta en titt neste gang du besøker byen. Bare gå rett bort gata nederst i Halidon før du er ute på torget i havna, her finner du den indre bymuren. Så spennende fordi den er bygget i 1320 av minoisk sten.
den indre bymuren pusses opp,

administrasjonen ble bygget oppå muren,
Her kan du kikke litt på bildene fra havna og turen vår.
havna sett ovenfra,

fra Kastellihøyden,

To Megalo Arsenale,

 gamle hus bak moskeen,

den gamle moskeen er utstillingslokale i dag,

alltid like vakkert syn,
Vi endte opp på To Hania i dag og bestilte småretter og pratet. Denne koselige gode tavernaen ligger akkurat utenfor synagogen og har ligget der siden 80 tallet. Vi hadde bryllupsmiddagen vår der i 1991 og Dimitris fra Hania og Magda fra Australia driver den enda. Flotte mennesker og en god taverna med atmosfære og levende musikk. Jeg har segt det før og jeg sier det igjen, tør å gå vekk fra havna og inn i smågatene bak, der kan du finne god kvalitet og priser.
hyggelig fredagsfølge,

To Hani utenfor synagogen,

inngangen til synagogen.
Jeg anbefaler alle å unngå innkastere og turistfeller, ved å være litt mer bevisste på hva man velger. Se etter hvor grekerne spiser, og kikk på prisene før du setter deg, dessuten så er det bedre å prøve stedene til høyre i havna, dette er jo generelt da ikke sant? Men tenk for all del og bestem selv hvor du vil spise!!
Neste uke blir det tur som vanlig klokka 17, men fra slutten av mai, dvs. 29. ,starter vi opp klokka 18.
I morgen blir det flyplass og avskjed. Overlever vel det også....