Translate

Translate

Translate

torsdag 23. april 2015

En spasertur langs strendene.

Fjellene bak vill lavendel,
I dag feirer alle som heter Jorgos eller Jorgia( Georgios og Georgia som de er døpt) navnedag. Har du en venninne som kaller seg Gågå er det også av navnet Georgia. Du vet han hellige George som sloss mot dragen. han var sannsynligvis fra Armenia , levde fra 280- 23.april 303. Han ble kristen og ble forfulgt og drept. Han er en av de helgenene som blir dyrket innenfor både, katolsk, ortodoks og protestantisk kirke. Han er blandt annet skytshelgen for England.
britisk syn på George som korsfarer fra 1100 tallet,
Historien med dragen er sannsynligvis diktet opp på 1100års tallet. Han var skytshelgen for korsfarerne siden han selv var soldat, og er det for speiderbevegelsen. Siden min mann som kjent heter Jorgos feirer han i dag, det betyr at med en gang han går ut døra, blir han ønsket gratulere, HRONIA POLLA, sier alle!!
gresk ikon,
I går fikk jeg Han til å kjøre meg og hundene ut til Agios Apostolos. Så gikk vi langsomt innover på denne vakre vårdagen.
vi begynte i Agios Apostolos,

Ektor på veien,

vakker strandkaktus,
Siden Ektor har problemer med å gå på det ene benet, og jeg ville bade og kose meg i sola med bok og te, tok vi flere pauser. Vi elsker alle tre denne turen. Været var helt passe, hverken for varmt eller for kaldt. Hvis du er området, så prøv ut turmulighetene. Det er en lett og fin tur å gå innover til Nea Hora og byen her ute fra. Det er mye blomster her hele vinterhalvåret, og nå er det de ville gladiolene, strandkaktus og lavendelens tid. Om vinteren er det anemonene som lyser opp her ute.
gladiolene er små men vakre,
vakre blomster mellom Hrisi Akti og Agios Apostolis,


lavendel,
Pinjetrær og vakre strender. Enda er de tomme for solsenger og parasoller, men neste måned forandrer strendene karakter.
vakre Hrisi Akti stranda,

utsikt inn mot byen,

arbeid igang for å åpne kafeene,
Det var folk overalt, spaserende, solende, badende , syklende og mange med hunder som meg. Vi benytter oss av de tomme strendene for turer med hundene, senere er det ikke velsett selvfølgelig.

denne lille stranda ligger mellom Hrisi Akti og Nea Hora,

stille i april,

andre er ute på tur,

øya Lazareta ligger rett ut,

Jack på vei innover mot byen,

blomsterprakt nå i april,

Her kan du bare kose deg med bildene,og kanskje du kan få til en tur her endag selv. Enkelt terreng og korte avstander, men mye utsikt både til fjellene, utover sjøen og inn til byen. Du kan ta bussen til Agios Apostolos og gå innover, eller gå utover fra byen hvis du ikke bor i området selv. Fem strender å velge mellom også.
ved enden går du over denne lille gangbroen,

mye smelte vann fra fjellene,

ville blomster fra turen vår.