Translate

Translate

Translate

lørdag 10. januar 2015

Snøkledde topper på veien til Iraklio.


 Siste snørapport for denne gangen. Ellers blir du vel lei tenker jeg. Først i går kjørte vi til Iraklio for en øyekontroll på sykehuset der. Det var kaldt og regn da vi kjørte, og det var så flott å se fjellene langs veien. Ellers når vi kjører langs denne veien legger jeg ikk noe særlig merke til alle toppene som ligger der. Bortsett fra fjellkjeden vår. Denne gangen var det snø på alle topper, selv de laveste. Så flott å se disse hvite små toppene alle steder langs veien. De er utrolig hvor langt ned snøen lå. Det klarnet opp,og da vi var ferdig med kontrollen og kom ut fra sykehuset, var det hvite fjelltopper over alt rundt Iraklio.
Der oppe utenfor Universitetssykehuset var de synlige på alle kanterJeg har aldri sett disse fjellene hvite før.

flott syn,


andre topper fra en annen kant,
Det snødde jo selv nede i byen i Iraklio,Agios Nikolaos og Sitia og snøen lå enda langt ned. Vi tok noen bilder med telefonene våre utenfor sykehuset, se så flotte topper!!
snø på åsene over Bali,
Da vi kjørte hjemover spurte jeg stadig sjåføren Jorgos om å sette ned farten litt så jeg kunne ta bilder. Ha bli ganske lei etterhvert, husk at han hadde jo vært snøfotosjåfør dagen før også!!Her ser du hvor langt snøen enda lå igår ved Bali(med trykk på i en Baliii). Psiloritis eller Dikti fjellkjeden lå der i solskinnet.Den ligger mellom Iraklio og Rethimno.
Psiloritis,
Der oppe er det fremdeles problemer med mye snø. Anogia er den byen som ligger lengst oppe og har hatt mest snø denne gangen. Her opp er alt hvitt. Dessuten er  Lassiti platået, regnet som krise område med innsnødde landsbyer og store problemer.Jeg leste om en mann som hadde snødd inne sammen med sauene sine der oppe. De fikk han ut i går.
Da vi nærmet oss Georgoupoli , lå fjellkjeden Horeftries der hvite og blanke i sola,
Horeftries ved Kornasinnsjøen,
Utrolig flott, aldri sett dem sånn før. Så kom de vakre hvite fjellene,Ta Lefka Ori fram,så vakkert, blir aldri lei. Men det var umulig å få sjåføren til å sette ned farten eller stoppe. Dessuten sto sola rett over fjellene og det ble ikke fine bilder, men Tonia fikk med litt av dem i det fjerne.
ved Georgoupoli , Ta Lefka Ori i det fjerne,
En liten smak fra Hania,sånn jeg ser dem herifra. Det å kjøre langs denne veien å se disse flotte fjellene med snø helt ned til lavlandet fyller meg med glede.
fra gaten vår,
Kallergi , en av fjellklubbens hytter,er nedsnødd og er stengt i helga som du ser.Bildene er tatt av han som er ansvarlig.
Noen gamle bilder , fra åttitallet i Sitia,nittitallet på Omalos og 2004 i havna. Det største snøfallet med snø helt ned til sjøen var da. Vi hadde tre grader og snøen lå i tre dager. Fullt kaos med biler på tvers, og snømenn over alt. Og vi hadde mye snø enda lenger ned enn i år i 2007. Men i år er det veldig mye snø. I dag hadde vi varmere vær, men fra tirsdag er det meldt mer snø i høyere strøk !!I morgen skal jeg ut å bade. God søndag fra Kreta!!
Sitia 1988,


Omalos i 1994,

1999


moskeen med snø 2004,
Akrotiri 2004,

havna i februar 2004.