Nedre Splantzia

Tenkte å skrive litt mer om bydelen min her i gamlebyen, Splantzia men den nedre delen spesielt. Har tatt noen bilder på morgenturene med hundene, og noen er fra byvandringen.
Smil og hils, så får du et smil igjen,

vi er på byvandring i nedre Splantzia
Den ender jo opp i Splantzia,og vi går gjennom nedre del. Her er det en salig blanding av gammelt og nytt, gamle hus, ruiner og nyere boliger. Gatene er  trange og det finnes små torg innimellom.
fra et av de små fellesrom i bydelen,

her sitter de hver kveld,

gammelt oliventre og gammel bil,

åpne plasser med mye grønt.
Naboene tar vare på hverandre i disse bydelene,og man er mer jordnære,fattigere men kanskje har man ett bedre nabolag tross alt? Det er ikke sikkert at man er lykkeligere selvom man som bor i fine leiligheter i flottere deler av byen med brede gater,mye trafikk og mindre kontakt med naboene. Mange flytter ut av Splantzia til noe bedre,lysere men savner nabolaget.
gammel dør,

nyoppusset gammelt,


trange gater,

planter som har overtatt hagen,
I dag flytter mange tilbake i nyoppussete gamle hus. Vi savner flere barn i gatene, men her oppe ved torget og i øvre del er det en del barnefamilier.
Det å sitte ute og prate med naboene, å ha noen til å hjelpe deg,som  handler for deg og er interessert i hvordan du har det, kan være vel så viktig som fine hus for mange mennesker. Det finnes hyggelige grønne plasser inni mellom husene, små pusterom i sementen og steinen.

her finner du info om det venezianske huset,

dette ventzianske huset leies ut.

pensjonat Mary er malt orange,

rester av bymuren,enkel takterrasse,

ruiner fra krigens bombinger står som bakgrunn,

flinke naboer i arbeiderboligene holder det grønt og rent,
En annen bra ting er at sjøen ligger rett ved, man går to minutter ned til båthavna, og like langt til Koum Kapi med bademuligheter.Snobber er det ikke plass til, men hverdagsmenneskene trives her. Ta deg en sving nedenom en dag du er ved torget i Splantzia, eller i båthavna. Hils og smil til de som sitter utenfor husene sine,så får du et smil igjen. Området mellom torget,Daskalogiannigata,Koum Kapi og båthavna heter altså nedre Splantzia.
brukbutikken Rose i Sifakas,

elekriske sykler tilleie i samme gate, rett ved Daskalogianni.
Imorgen begynner byvandringen klokka 18.30 som vanlig , men fra neste uke begynner vi klokka 18.00. Det blir tidligere mørkt og vi ser ikke mye på slutten. Altså de to siste gangene vi går 12. og 19. september starter vi tidligere. Vi snakkes på lørdag. ha det bra så lenge!!

Populære innlegg fra denne bloggen

Gresk økonomi

Om å tenke positivt

Nyheter