Translate

Translate

Translate

lørdag 14. juni 2014

Farvel Aten for denne gang.


Nå er jeg hjemme igjen,og nyter stillheten og humlesurret i gården min. Vi hadde en lang dag med pakking,og vasking av Michelles leilighet. Studentlivet er over,og nå sover hun ut her hjemme i Splantzia. Hundene var så glade over å se oss,og kattene kom sidelengs for å hilse de også. Men hunder er jo mer høylytte og masete i sin måte å hilse overstrømmende på da!!Jeg har er lite blåmerke på benet som hilsen fra super entusiastiske Jack. Bare glede altså!!Og vi var glade alle tre over å være her og å finne et rent og ryddig hus,med kaffe og pannekaker fra min kjære venninne Katerina som hadde bodd her for å ta vare på dyrene våre.Turen hjem gikk fint, vi hadde en særdeles rolig overfart uten vind i en lugar for oss selv.Vakker fullmåne hadde vi også. Jorgos så på fotball og vi jentene sluknet med en gang vi la oss.
Vi reiser fra Pireus,
med full måne og uten vind.
Så alt vel. Og flyttelasset kommer neste uke,så nå er det bare å hvile og kose seg.
jeg er klar for byvandring i kveld hvis noen er i byen og ikke ser fotball. Fredager igjen fra neste uke.
Som før sagt, så tok jeg og Michelle oss en tur på det fantastiske arkeologiske museet i Aten.Dette er et utrolig flott museum med så mye vakkert og gammelt. Hvis ikke diverse arkeologer og land hadde stjålet så mye arkeologiske funn som er blitt funnet på diverse utgravninger opp igjennom årene,så hadde museet vært mye større.
Museet sett utenfra

Og tenkt på alt det som ikke er funnet enda!!Bare her i gamlebyen i Hania er det utrolige mengder som blir funnet hver gang man graver. De har noen frivillige galninger fra hele verden som stor å roter gjennom jord som blir brakt inn til byens arkeologiske museum hver torsdag. Like spennende hver uke om de finner noe spennende av interesse for arkeologene. Ta en tur innom ,museet ligger i Halidon,du går forbi det hver gang du tar turen ned til havna,en perle.For ikke å snakke om Iraklios flotte museeum med funnene fra Knossos!!
Men,tilbake til Aten. Bli med inn i dette flotte museet,la oss kikke litt på alle disse utrolige skattene som er skjult i dette store bygget.Jeg tar deg med rundt og så får du heller ta turen dit selv engang,hvis vil oppleve mer.NYT!!!
Minoisk periode,

utrolige gullfunn fra grav ved Mykenes.

litt av en minoisk kanne,

som ¨å være i en gullsmedbutikk.


"Nyere" greske skulpturer rundt 100 f.kr.

litt av en størrelse på denne!!

Bronseskulptur.
 Ved Antikithira som ligger litt nord vest for Kreta,ble det funnet et skipsvrak for ca 100 år siden. Funnene fra dette vraket har fått en egen utstilling,med rom som får deg til å føle deg på havets bunn.
Skulpturer og annet utstilt som om det er på havets bunn.
Ombord ble det funnet en slags tidsmaskin som forskere og historikere har kikket på siden. Les mer om dette : http://en.wikipedia.org/wiki/Antikythera_mechanism Her kan du se en modell på You Tube http://www.youtube.com/watch?v=MqhuAnySPZ0 .Og her er noen av de modeller som er laget utstilt på museet:
Noen modeller av tidsmaskinen.

Kopi av Santorini funn.

Michelle med Posidon eller Zevs,ingen vet riktig.

Liggende kvinne,

hund som skulptur fra Hellenisk periode.
                                                Funn fra en grav.