Translate

Translate

Translate

torsdag 10. april 2014

Hvordan går det med elevene mine og flyktningene?

Mat og vann utdeling til syriske flyktninger i Nea Hora.
Du lurer nok på hvordan det går med flyktningene fra Syria og de fra Egypt(som jo ikke regnes som flyktninger)?Jeg skrev om båten som kom med dem 4.4. Dessverre er ikke tingene som de skulle ville jeg si. Byen har gjort alt den har kunnet for å hjelpe dem med opphold på hotell, mat, klør og alt annet de trenger. Det er bare det at når staten ikke har noe å tilby, eller noe sted å sende dem, er saken kritisk for de fleste. Som alltid er det fullt beredskap av frivillige, Røde Kors, leger, advokater, Amnesty,og vanlige folk, men det er jo ikke vi som skriver lovene eller bestemmer hva som blir deres skjebne.
Egyperne er fremdeles innestengt.

Foreløpig vet jeg at de ble plukket opp av en Frontexbåt, og satt i land i Paliohora,selv om de skulle til Italia, at de mindreårige både egyptere og syrere som reiser uten følge(de er 135) får bli som loven sier. de syriske barna blir værende på Kreta på et lite mottak vi har for barn oppe i Anogia, mens de egyptiske barna ble sendt til Aten og til noe tilsvarende der. De fleste vil videre til Tyskland og Italia hvor de har slektninger. De blir sendt dit, så snart slektningene blir funnet. Resten av syrerne er det uvisst hva som skjer med. De har fått opphold i 6 måneder, men må søke om asyl i Aten, og det er vanskelig å få som før sagt. Vi følger nøye utviklingen.
Mens syriske kvinner og barn er fri.
Elevene mine er heldigere da. De lever i fred her i byen, selv om noen ønsker ett bedre liv,og drømmer om Norge,som Zanna, Ivan og Viktor. Ivan venter på at stedet han jobber på nede i havna skal åpne og mens han venter så leser han norsk hjemme. Skal skrive om ham på jobben i havna senere en gang.
Vi synger Lillebjørn Nilsen,
og Gabrielle.
Zanna, Viktor og jeg synger norske sanger og ser på barne tv i timene. Vi ser Elsa på NRK, kjempefin synes vi,lett å forstå og kjempesøt serie. Vi synger Lillebjørn Nilsen,Barn av regnbuen,og Gabrielle Regn fra blå himmel. Nå har de tatt påskeferie fra norsken,og Zanna begynner å jobbe på Atlantis hotells restaurant ute i Stalos i slutten av måneden. Så får vi se hvordan det blir med norsktimene utover.
Undervisning med Kostas i gården ifjor sommer.
Kostas skal til Norge i ferien, og gleder seg veldig. Han reiser oppover med Ryan til Oslo,og tilbake med Norwegian fra Bergen. I Oslo blir han fire dager, og skal bo i leiligheten vår på Røa. Tonia kom hjem igår og han kommer og henter nøkkelen i morgen. Han har kjøpt togbillett til Bergen, og er supergodt forberedt. I Bergen får han bare en hel dag,og da tenker han se fjorder, vi få se hva han orker.
Harilianna, Stratos og Dimitris.
En annen som skal til Bergen er Stratos. Han ,søsteren og kusinene er invitert til Norge og drar også på lørdag. Vi har det morsomt i timene der ute i Agia Marina kan du tro, nå som det er tre ungdommer. Noen ganger blir det kanskje litt vel mye fnising og latter med tre tenåringer. Vi har time på fredag etter en lang skoleuke, og norsk er jo mer gøy enn alvor, så det så.Men de er flinke og lærer fort vet du. har tenkt å prøve Gabrielle på dem imorgen. Det var søte Harilianna som ba om det.
Stratos skal til Bergen..

Hilsen fra alle tre.
Ellers er det Irini som forbereder seg til jobben på stranda i Agios Apostolous, og vi har holdt på lenge nå med vokabular til jobben hennes.
Vi sitter ute og leser norsk.
De leier ut stoler på Sunset Beach. Hun lager også smykker til salgs på stranda, og her ser du eksempler:

Athina og Manolis venter på sommerjobber. Manolis skal jobbe for Hertz på flyplassen igjen, og Athina søker på jobber.De har tatt pause fra norsken etter mye jobbing i vinter. Men mine Skype elever i Veria som er på vei til Norge, Mihalis, Leonidas og kona Elefteria, leser, gjør oppgaver og jobber hardt. Ingen jobb i sikte her i landet, så det er om å gjøre å lære mest mulig før de reiser oppover.
Dessuten har jeg ny elev,Katerina. Vi kommer tilbake til henne en annen gang.I morgen kommer Michelle, og vi skal ha ferie, kose oss og nyte livet alle sammen!