Sougia og området rundt.

Sougia.
Som sagt i siste innlegg, du kan gå fra Paliohora til Sougia langs E4.Siden jeg selv ikke har gått denne strekningen, men bare til og fra Lissos, kan jeg ikke hverken anbefale eller fortelle noe. men du kan lese om det her:http://www.chania-crete-greece.com/walking-e4-trail-sougia-lissos-paleochora.html
Ruinene i Lissos.

Opp ravinen mot Lissos.Rester etter bosetning i tidligere tider.
Deler av mosaikkgulvet.
Turen fra Lissos til Sougia er veldig grei å gå og Lissos var en oldtidsby som Viena som jeg skrev om sist, og er ett arkeologisk sted med vakt som bor der hele sommeren. Det er spennende ting å se, som mosaikkgulv og en gammel kirke. Dette var en viktig by, med handel og fiske. Les litt om Lissos her:   http://en.wikipedia.org/wiki/Lissos.

Fin liten ravine.
Vi starter turen fra Sougia.
Uansett om du er interresert i ankeologi eller ikke, er Lissos et flott sted, grønt og fint med en nydelig liten bukt med herlig krystallklart vann som på hele sørkysten. Hvis du går fra Sougia, går du først gjennom ravinen som begynner i enden av landsbyen, der den lille havna ligger. Du følger ravinen ett stykke oppover, til stien går til venstre , her går den opp på toppen ,og ned mot Lissos.

Lissos sett ovenfra.
Sougia er en søvnig liten fiskelandsby, som ble kjent som en hippiestrand på 80 tallet. Det var et veldig populært sted blandt ungdom fra Hellas, Hania og hele Europa. Her var stranda pakket med telt og det var utesteder og full rulle. Jeg kom hit først i 89, da var det blitt mer utbygd ,og mer voksne gjester. Vi lå i telt eller bodde på pensjonat og gikk til Lissos. Jorgos hadde kommet hit i hele ungdommen og kjente alle. I dag er det igrunnen et hyggelig sted, med nudist strand i enden, hvor de som kom hit tidlig på 80 tallet kommer tilbake ,bor på rom og er nakne hele dagen på stranda.
Fra enden av nudist stranda.
 Michelle lå i telt der i sommer, og sa da hun kom hjem : Mamma, nå har jeg sett så mange ekle nakne, at jeg ikke orker mer!! Du vet det er mest middelaldrene med hengepupper, strekkmerker, svære mager og slappe peniser å se. Når du sitter å spiser er det kanskje ikke det mest appetittvekkende!!
Sougia sett ovenfra.


Sougia har rullestenstrand, koselige spisesteder, og stille kvelder.Fint også for dagstur fra Hania.
Veien ned til Sougia.
Jeg pleier komme hit i forbindelse med turer, Lissos, Agia Irini ,og andre turer i distiktet og nyter stillheten og utsikten fra stranda.
Fra Sougia kan du ta båt til Agia Roumeli og der ifra videre til Loutro og Sfakia, eller over til Gavdos. Eller til Paliohora. Det er også mulig å gå litt, ta båt videre og ta en av E4 stiene oppover ravinene. mange muligheter og overnatnings muligheter overalt.

Du kan gå videre til fots langs E4 til Agia Roumeli der Samaria ravinen går ned, eller ta Agia Irini ravinen her ifra.Jeg skrev om denne ravinen den 10.januar. Men vær klar over at turen til Agia Roumeli er vanskelig og ikke gå alene uansett. Du kan også gå til Koutsogerako landsbyen, og der ifra opp til Omalos,flott tur det også.Hvis du bare vi tusle rundt i distriktet ligger det ruiner bl.a.etter en festning fra den gangen det het Syia her og var en viktig havn i bysantinsk periode.
Vi har gått Agia Irini ravinen, og koser oss i Sougia.

Sørkysten har små steder, klart vann,spesiell natur og flott tur terreng. Har du ikke prøvd disse stedene , så gjør det!!Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Nytt uvær.

Siste nytt

Maleme