Translate

Translate

Translate

torsdag 20. mars 2014

Noen tanker om våren.

Grønt og fint om dagen.
Vårens vakre blomster.
Som i livet generelt har også året sine tider. Livet svinger fra bra til supert, til dårlig.Gode dager og dårlige dager følger kjedelige dager. Noen ganger skjer alt på en gang synes vi, andre ganger skjer absolutt ingenting i våre liv. Årstidene er det jo også sånn med. Vi opplever dem riktignok hvert år, men det er like spennende hvert år. Mange fra Norge påstår at det bare er vi her oppe på berget som har riktig vinter og riktige årstider. Ok,da forskjellene er kanskje større, men det betyr ikke at ikke regntiden i Afrika er forskjellig fra tørkeperioden, eller at vinteren og sommeren i Middelshavsområdet er det samme. Så absolutt ikke. Og våren er et under uansett hvor du bor.Det er jo ett under når tørre kvister blir grønne og det dukker opp små vakre blomster opp av jorden. Alle naturens vakre farger som vi mennesker ikke klarer å herme etter. livets under , våren!!!
Strandens flotte blomster.
Trærne blomstrer om dagen.
Vi har som du har hørt hatt en mild vinter i år, og håper at sommeren ikke blir for varm.
Her er det blitt varmt plutselig etter mange gråe dager og vi nyter det. Men det betyr ikke at vi plutselig tar av oss alle klærne og spretter rundt i t-skjorter og shorts. De fleste turister og utlendinger som kommer for noen uker eller måneder bare synes det er rart. De klær seg tynt, og sitter selvsagt midt i sola midt på dagen hvor sola skinner og varmer hud og ben. Så hvorfor går de fastboende med tykke jakker og sko selv om sola steker? Det er fordi det blir så varmt senere at man godt kan vente litt med å bli varme av sola, det for vi fort nok av.Vi behøver ikke sette oss i sola , vi får nok av den senere. Dessuten er det alltid litt kjøligere i skyggen og man blir fort litt kald.


Våren er en herlig tid.
Det er en jo grønnere her om vinteren enn om sommeren og personlig elsker jeg det. Men våren tar kaka, den blomstringen vi har her på Kreta om våren er flott. Synd at så mange bare kommer midt på den varmeste tiden og bare opplever ekstrem varme på ferien sin. når temperaturen stiger over 35 er det jo ikke særlig smart å være ute i sola i det hele tatt. Alle årstider har sin sjarm, høsten her har så mye herlig frukt og temperaturen er mer levelig og sjøen passe varm.
Det blomster på plassen vår også.
De siste dagene vi har isfuglen her før den flyr nordover.
Men det betyr ikke at vi ikke elsker sommeren selvsagt!! Her er noen fine bilder av Kretas vakre ville blomster som jeg har tatt på mine mange fotturer om våren.
Visste du at vi har 70 forskjellige slags orkideer her på øya, og at 14 av dem finnes bare på Kreta?
En liten vakker orkide.
De er bittesmå og vokser på spesielle steder, så det å oppleve en orkide er for mange av oss en stor opplevelse.
En liten blomsterbukett.Iriser.

Dessuten er det 8000 forskjellige ville blomster på øya og mange av dem finnes bare her. En tur hit om våren og en liten tur opp i fjellene eller langs sjøen ,og du kan oppleve mye flott. Hele året blomstrer det.
Spesielt forhold mellom Athina og Suzy.
Jeg må bare fortelle deg om min rare spesielle katt Suzy. Hun er litt halvvill og kommer å setter seg når hun vil selv. Hun har satt sin elsk på min elev Athina, og kommer hver gang hun er her. Vi har undervisning og så er hun der og hopper opp på fanget hennes. Vi ler jo av det , og det er så hyggelig. Senere har hun begynt å komme å sette seg hos Zanna også. Vil ha kos og varmer Zanna litt. Viktor syns det er kjempefint.
Undervisning med katt.
Av og til kommer hun å legger seg på fanget til Kostas også. I dag kom hun ikke å Athina syns det var rart, du skjønner, de klager når hun ikke kommer! Du må huske på at her lever jo kattene mest ute.